Lynn Wallander

Jag vill göra min praktik på ett företag som ger mig både erfarenheter och nya reflektioner kopplat till min utbildning.” Jag läser Digital Design mot Högskolan i Kristianstad. Utbildningen finns både som distansutbildning och via campus. Jag har läst helt på distans och är inne på termin fem av sex.

När jag började fundera på praktikplats insåg jag två saker:
Ett: Jag hade svårt att hitta företag här i Östersund som arbetar med prototyputveckling och användarcentrerad design.
Två:  Grafisk design & storytelling är två ämnen som kommer lite i skymundan i utbildningen. Jag är intresserad av dem och vill lära mig mer.

Så, var lär jag mig mest om Grafisk Design och kommunikation/Storytelling?
På ett företag som arbetar med reklam och kommunikation, förstås.

Utifrån vår dialog innan praktiken  var min förväntning att jag skulle få ta del av hur Syre arbetar, olika roller, kommunikation och att själv få arbeta kreativt. Så här i efterhand kan jag konstatera att Jag kan inte ha fått en bättre praktikplats.  Om jag fick önska mig något hade det varit att praktiken varat längre än de sju veckor som jag varit här. Jag har lärt mig mycket.

Tidigare har jag enbart producerat mot digitala gränssnitt. Nu har jag fått kunskaper och erfarenheter i att skapa ”print”. Jag har fått möjlighet att både vara med och arbeta i skarpa projekt mot kund, arbeta med mina egna projekt, samt göra ”skuggprojekt” mot befintliga Syre-projekt.

Att  vara praktikant handlar mycket om att få uppleva händelser kring de teoretiska kunskaperna som vi läst om under utbildningen och att omsätta den kunskapen till praktisk kunskap. Jag tycker att jag har lärt mig så oerhört mycket. Exempel är, vikten av att göra bra överlämningar mellan designteamet och programmerare, vikten av kommunikation, Simplicity 🙂 & arbetssätt.

Det bästa med praktiktiden var ”Det kreativa rummet”. Med det menar jag den dialog som jag har fått ta del av, varit med i och den storytelling om dåtid, nutid och framtid inom visuell visuell kommunikation är något som jag kommer bära med mig.  Att Wattman och Anders dessutom såg till att jag och Helena följde med och testade VR var riktigt kul.

Jag har redan börjat söka jobb och jag har även hunnit med att vara på några intervjuer, jag har bara en termin kvar av min utbildning. Inte konstigt, jag började bearbeta Syre ett år innan det var dags för praktik.

En annan plan som jag filar på just nu är att använda min F-skattsedel till att utveckla ett antal idéer som jag har till digital applikationer.

/Lynn Wallander
lynn.wallander@gmail.com

Lollo Zackrisson om sin praktik

"Mina förväntningar på praktiktiden var ganska höga, och ändå överträffades de med råge! Jag har fått möjlighet att ta till mig precis hur mycket som helst, och alla medarbetare har ställt upp med sin tid och gärna visat och berättat."

Katarina Öberg om sin praktik

"Jag pluggar marknadskommunikation på Stockholms universitet för att omsätta det jag har lärt mig på skolan i praktiken – och känna på om jag har valt rätt område. Det har jag."

Marie Stridh – praktikant

Under min praktiktid har jag varit intresserad av att arbeta framåt med budskap och innehåll av olika koncept, både i sociala medier och print. Här kände jag att jag kunde hämta kunskap ifrån ett företag som Syre som har funnits på marknaden ett tag. Min förväntning var nog att det skulle vara svårare att få vara med som en del i arbetsteamet då jag endast hade praktik. Som tur var så hände motsatsen.

Lynn Wallander om sin praktik

Att  vara praktikant handlar mycket om att få uppleva händelser kring de teoretiska kunskaperna som vi läst om under utbildningen och att omsätta den kunskapen till praktisk kunskap. Jag tycker att jag har lärt mig så oerhört mycket.

Per Hedström rundar av sin praktik

Per har varit praktikant med inriktning på projektledning under åtta veckor på Syre. "Att få utrymmet att använda och utveckla mitt kreativa tänkande i skarpa projekt gav mig många insikter som jag kommer att ta vidare i mitt yrkesliv."

Amanda Wikner om sin praktik

"Jag ville ha en kreativ och stimulerande arbetsmiljö där jag hade chans att bolla idéer och få feedback från duktiga kreatörer. Samtidigt ville jag få en bättre inblick i hur det faktiskt är att jobba med reklam."

Dennis Wall om sin praktik

"Jag tyckte att Syre verkade ha massvis av erfarenhet och kunskap inom både grafisk design och kommunikation – de delar som min utbildning i grova drag består av. "

Ayman Alkassab om sin praktik

"Det var viktigt för mig att praktisera eftersom vill jag veta hur svenska reklambyråer fungerar och för att utveckla språket. Jag har studerat design och jag har arbetat som grafisk designer men inte i Sverige. "

Erik Hedlund om sin praktik

"Jag tyckte att Syre var en lagom stor och väletablerad kommunikationsbyrå som både jobbade med digitala och fysiska produkter. Så jag sökte mig dit. "

Johanna Bohlin om sin praktik

"Jag sökte praktik på Syre eftersom jag till sommaren är klar med mina studier och kände att jag ville komma ett steg närmre vad jag i framtiden vill arbeta med. "

Anna Holmlund om sin praktik

"Jag fick chansen att praktsera på Syre i Östersund sommaren 2013. För mig som till vardags är elitidrottare var det en möjlighet att få en inblick i en helt annan värld än den jag själv lever i. "

Praktik

Vi erbjuder en språngbräda: två platser per termin för en längre praktik. Under någon månad blir du en del av vår arbetsgrupp och är med i alla aspekter av vårt arbete. Du är med från idéer till genomförande. Därför har vi förstås vissa krav: Att du pluggar kommunikation och marknadsföring på rätt nivå – Universitet eller någon av de välrenommerade skolorna Berghs, Forsbergs eller liknande.

  • Du får en personlig mentor som tillsammans med dig går igenom förväntningar och sätter upp mål för din vistelse på Syre
  • Du deltar i en arbetsgrupp och får jobba med skarpa uppdragsprocesser
  • Du får jobba nära alla olika kompetenser på byrån
  • Du får löpande feedback från byråns medarbetare och din mentor
  • Du får ett skriftligt praktikomdöme
  • Du får möjlighet att visa vad du vill och kan och om du gör det bra får du en plats i våra hjärtan

Skicka in din förfrågan och några referensarbeten »

Examensarbete

Går du en utbildning på universitets/högskolenivå inom kommunikation, och vill fördjupa dig inom marknadskommunikation, eller genomföra studier för någon av våra kunder – kontakta oss. Vi är intresserade.

Skicka in din förfrågan här »

Jobba på Syre

Det viktigaste är att du inte tänker precis som vi, utan låter oss se världen ur dina ögon också. Berätta för oss vem du är, hur du tänker och vad du kan tillföra oss – kanske kan vi göra något bra tillsammans.

Vi är alltid intresserade av att träffa och jobba med människor som är bra på att tänka och skapa kommunikationslösningar värda att minnas. Börja med att skicka ett mail till thomas.bostrom@syre.se

Samarbetspartner

Vi är specialiserade på marknadskommunikation men kan inte allt. Självklart är vi intresserade av att hitta nya samarbeten som stärker vårt erbjudande till våra kunder. Har du en idé som gör oss bättre tillsammans, då är vi intresserade. Prata med thomas.bostrom@syre.se