Lollo Zackrisson om sin praktik

Jag läser till interaktionsdesigner på Linnéuniversitetet och valde själv att göra min femte termin till praktik. Ända sedan gymnasiet, då vi fick besök av en AD på en reklambyrå, har jag haft i bakhuvudet att en kreativ, ganska liten arbetsplats där man jobbar med färg och form och i projekt är vart jag vill. Så jag såg till att göra praktik möjligt på mitt program och letade reda på en bra, kreativ byrå att titta in på.

Syre har haft många praktikanter hos sig och verkade vid en första anblick ha en bra attityd gentemot studenter och det faktum att man någon gång måste få vara helt grön på ett ämne. Jag kände direkt att det stämde. Thomas sade vid vårt första möte ”We hire for attitude and train for skill”. Så önskar jag att fler företag kunde resonera.

Mina förväntningar på praktiktiden var därför ganska höga, och ändå överträffades de med råge! Jag har fått möjlighet att ta till mig precis hur mycket som helst, och alla medarbetare har ställt upp med sin tid och gärna visat och berättat.

De två första månaderna fick jag följa med och vara en del av de projekt som pågick då, främst ett stort kampanjuppdrag med en kund som Syre arbetet med länge. Här fick jag vara med på kundmöten, i idé- och konceptgenerering och i produktionen, och jag hann också vara med och följa upp resultatet av kampanjen. De sista 6 veckorna genomförde jag ett stort eget projekt med ett skolföretag som kund. Allt det jag lärt mig av projektledaren, producenten, CD:n, kreatören och copywritern under tiden på Syre, tillsammans med det jag hade med mig från skolan, fick jag nu själv omsätta i praktiken för att skapa en identitet på ett ännu ej startat företag. Från ovisshet, till projektplan, via kundmöten, workshops, idégenerering och produktion, till en tryckt brand book och en väldigt nöjd kund som resultat. Så oerhört roligt och lärorikt!

Jag lärde mig massor om marknadsföring, som var helt nytt för mig, och jag har fått ovärderliga insikter om byråbranchen, hur det kan vara att arbeta som konsult, och hur ett stort designprojekt med en riktig kund kan se ut. Det bästa med tiden här är att jag både har fått se-och-lära, och sedan själv fått producera något av den kunskapen. Enligt mig det perfekta receptet på en lyckad praktik! Något som också varit värt mycket är att jag fått se så många olika yrkesroller på samma ställe. Nu vet jag mer om vad jag vill och kanske inte vill pyssla med efter examen.

När jag kom till Syre hade jag tankar på att senare komplettera min UX-utbildning med webbutveckling, men efter tiden här vet jag att det där som funnits i bakhuvudet ända sedan gymnasiet – färg och form och kreativt tänkande i kommunikationssyfte, faktiskt fortfarande är vad jag vill hålla på med.

/ Lollo Zackrisson
louise.zackrisson@gmail.com
070-744 86 64

Praktik

Vi erbjuder en språngbräda: två platser per termin för en längre praktik. Under någon månad blir du en del av vår arbetsgrupp och är med i alla aspekter av vårt arbete. Du är med från idéer till genomförande. Därför har vi förstås vissa krav: Att du pluggar kommunikation och marknadsföring på rätt nivå – Universitet eller någon av de välrenommerade skolorna Berghs, Forsbergs eller liknande.

  • Du får en personlig mentor som tillsammans med dig går igenom förväntningar och sätter upp mål för din vistelse på Syre
  • Du deltar i en arbetsgrupp och får jobba med skarpa uppdragsprocesser
  • Du får jobba nära alla olika kompetenser på byrån
  • Du får löpande feedback från byråns medarbetare och din mentor
  • Du får ett skriftligt praktikomdöme
  • Du får möjlighet att visa vad du vill och kan och om du gör det bra får du en plats i våra hjärtan

Skicka in din förfrågan och några referensarbeten »

Lollo Zackrisson om sin praktik

"Mina förväntningar på praktiktiden var ganska höga, och ändå överträffades de med råge! Jag har fått möjlighet att ta till mig precis hur mycket som helst, och alla medarbetare har ställt upp med sin tid och gärna visat och berättat."

Katarina Öberg om sin praktik

"Jag pluggar marknadskommunikation på Stockholms universitet för att omsätta det jag har lärt mig på skolan i praktiken – och känna på om jag har valt rätt område. Det har jag."

Marie Stridh – praktikant

Under min praktiktid har jag varit intresserad av att arbeta framåt med budskap och innehåll av olika koncept, både i sociala medier och print. Här kände jag att jag kunde hämta kunskap ifrån ett företag som Syre som har funnits på marknaden ett tag. Min förväntning var nog att det skulle vara svårare att få vara med som en del i arbetsteamet då jag endast hade praktik. Som tur var så hände motsatsen.

Lynn Wallander om sin praktik

Att  vara praktikant handlar mycket om att få uppleva händelser kring de teoretiska kunskaperna som vi läst om under utbildningen och att omsätta den kunskapen till praktisk kunskap. Jag tycker att jag har lärt mig så oerhört mycket.

Per Hedström rundar av sin praktik

Per har varit praktikant med inriktning på projektledning under åtta veckor på Syre. "Att få utrymmet att använda och utveckla mitt kreativa tänkande i skarpa projekt gav mig många insikter som jag kommer att ta vidare i mitt yrkesliv."

Amanda Wikner om sin praktik

"Jag ville ha en kreativ och stimulerande arbetsmiljö där jag hade chans att bolla idéer och få feedback från duktiga kreatörer. Samtidigt ville jag få en bättre inblick i hur det faktiskt är att jobba med reklam."

Dennis Wall om sin praktik

"Jag tyckte att Syre verkade ha massvis av erfarenhet och kunskap inom både grafisk design och kommunikation – de delar som min utbildning i grova drag består av. "

Ayman Alkassab om sin praktik

"Det var viktigt för mig att praktisera eftersom vill jag veta hur svenska reklambyråer fungerar och för att utveckla språket. Jag har studerat design och jag har arbetat som grafisk designer men inte i Sverige. "

Erik Hedlund om sin praktik

"Jag tyckte att Syre var en lagom stor och väletablerad kommunikationsbyrå som både jobbade med digitala och fysiska produkter. Så jag sökte mig dit. "

Johanna Bohlin om sin praktik

"Jag sökte praktik på Syre eftersom jag till sommaren är klar med mina studier och kände att jag ville komma ett steg närmre vad jag i framtiden vill arbeta med. "

Anna Holmlund om sin praktik

"Jag fick chansen att praktsera på Syre i Östersund sommaren 2013. För mig som till vardags är elitidrottare var det en möjlighet att få en inblick i en helt annan värld än den jag själv lever i. "

Jobba på Syre

Det viktigaste är att du inte tänker precis som vi, utan låter oss se världen ur dina ögon också. Berätta för oss vem du är, hur du tänker och vad du kan tillföra oss – kanske kan vi göra något bra tillsammans.

Vi är alltid intresserade av att träffa och jobba med människor som är bra på att tänka och skapa kommunikationslösningar värda att minnas. Börja med att skicka ett mail till thomas.bostrom@syre.se

Samarbetspartner

Vi är specialiserade på marknadskommunikation men kan inte allt. Självklart är vi intresserade av att hitta nya samarbeten som stärker vårt erbjudande till våra kunder. Har du en idé som gör oss bättre tillsammans, då är vi intresserade. Prata med thomas.bostrom@syre.se

Examensarbete

Går du en utbildning på universitets/högskolenivå inom kommunikation, och vill fördjupa dig inom marknadskommunikation, eller genomföra studier för någon av våra kunder – kontakta oss. Vi är intresserade.

Skicka in din förfrågan här »