Malmö Aviation – världen utanför fönstret

Flyget är en viktig livsnerv för Jämtland och när Malmö Aviation – Sveriges bästa affärsflyg – etablerade sig här ökade flygtrafiken på Åre/Östersund Airport. För att öka sina marknadsandelar ytterligare valde Malmö Aviation att arbeta med en lokal byrå. Det ledde till idén ”Världen utanför fönstret” som utvecklades till en rikskampanj.

Fler på planen till och från Bromma

I briefen var uppdraget att göra Malmö Aviations erbjudande mer känt och få fler affärsresenärer att välja att resa till Stockholms närmaste flygplats Bromma. I Östersund har Malmö Aviation bara funnits sedan september 2013 och den stora konkurrenten hade varit på plats i närmare 50 år. Resvanorna hos affärsresenärerna är djupt rotade och utmaningen handlade om att få resenärerna att prova alternativet.

Vid en analys har det visat sig att priset inte är det primära för affärsresenärer – det är enkelhet och tillgänglighet. Bonussystemet spelar också stor roll. Malmö Aviation erbjuder just bekväm enkelhet och smidighet – en egen lounge och snabb incheckning. Att Malmö Aviation erbjuder bättre service ombord är en starkt bidragande faktor till att bolaget blivit utsett till Sveriges bästa affärsflyg, åtta år i rad.

Världen utanför fönstret

Vår idé grundar sig i att vi som resenärer gärna tittar ut genom fönstret inför en landning, det är något nästan varje passagerare ägnar sig åt. Vi valde att använda fönstret som vårt bärande visuella element när vi påminner om att Malmö Aviation är,  och har varit, det bästa svenska affärsflyget de senaste åtta åren.

Kampanjen första del startade med ett DR till företagskunder och under Storsjöyran kunde besökarna delta i en fototävling: Fotografera genom ett flygplansfönster. I augusti började sedan Sveriges bästa affärsflyg, åtta år i rad synas i dagspress och på webben.

Mer trafik

 

849x565px_malmöaviation1_IMG_4611

När Malmö Aviation firade ett år i Östersund kombinerades kampanjen med en veckas aktiviteter på flygplatsen med lyckat resultat – intresset för Malmö Aviation har fortsatt att stiga, tidtabellen utökas med tre nya avgångar och som bieffekt har antalet resande via Åre/Östersund Airport stigit med 10 procent.

Ramirent i ny skepnad

Ramirent är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen. De erbjuder helhetslösningar av hög klass, som kombinerar maskiner med service och kunskap. En stor fördel för den som vill ha koll på både säkerhet och budget.

Årewebb åt Åre kommun

I Åre kommun bor omkring 10 000 personer över en yta som sträcker sig från fjällvärlden i väster ända ner mot Storsjön. Här ska service och medborgarinformation för alla invånare säkras. Webben är ett viktigt verktyg och en central delen i det arbetet.

Expand your comfort zone

Woolpowers serie slätstickade Lite-plagg är bäst när det är lite varmare eller när du rör dig intensivt. Vi är inte lite stolta över att ha varit med från de första förpackningarna till kommunikationskonceptet.

Smart Microfiber Systems

Det går att städa smartare och mer miljövänligt utan att använda kemikalier. Det svenska bolaget Smart Microfiber Systems arbetar intensivt med att skapa och marknadsföra produkter som gör kemikalierna i hushållen färre. Vi på Syre är stolta att vara en del i det arbetet.

Att nå resultatet i butiken

Atrias varumärken kommer vi i kontakt med nästan dagligen när vi går i matbutiken. Lithells, Pastejköket, Arboga Pastej, Lönneberga, Ridderheims är några av de goda varumärkena som står till buds. Syres uppdrag går ut på att skapa action i butik.

Lindorff: Oroar du dig för din ekonomi?

Inkassoföretaget Lindorff har som målsättning att alla de kommer i kontakt med ska få en bättre ekonomi. Ett sätt att göra det är att fästa konsumenternas uppmärksamhet på sin attityd runt konsumtion, pengar och skulder med sajten konsumtionsprofilen.

Webb åt PR-byrån Westander

Westander är en av Sveriges mer tongivande PR-byråer. Tydlighet och öppenhet är ett några av deras förtjänster som vi hade med oss när vi fick förtroendet att utforma deras nya webbplats.

Jahwa

När människor träffas i Sverige är ofta en av de första frågorna: Vill du ha kaffe? Jahwa är kaffeleverantören som insett att gott kaffe är viktigt. Och att proffsigheten måste synas.

Clas Ohlson by Smart

Smart Microfiber introducerar hörsten 2014 ett helt nytt sortiment rengöringsprodukter som ska säljas via Clas Ohlsons butiker under varumärket Clas Ohlson by Smart. Vi är stolta över att ha fått uppdraget.

Inlandsbanan

Resan är målet, heter det ibland. I fallet Inlandsbanan är det kanske mer påtagligt: Att ta tåget och upptäcka Norra Sveriges inland har länge varit ett populärt nöje. Men inlandsbanan är mer än ett semesternöje, det är en godsled som är viktig för inlandskommuner.

Biathlon: Lights, camera, action

Trots stora svenska framgångar var Skidskytte, eller Biathlon som det heter internationellt, inte speciellt attraktivt 2006. En idrott som levde i skymundan vid sidan av längd och alpin åkning. När Sverige och Östersund skulle stå värdar för VM 2008 var det dags att göra något.

Det nya #Skidflyget

I och med att Malmö Aviation har valt att gå in på flera av skidförbundets grenar fanns ett behov att kommunicera det: Sveriges bästa affärsflyg är det nya #skidflyget. Med hjälp av välkända skidprofiler och ett "eget" plan.

Återbäring för den goda saken.

När Länsförsäkringar Jämtland skulle dela ut återbäring 2016 tog de tillfället i akt att ge mottagarens möjlighet att stödja några välgörenhetsorganisationer.

Malmö Aviation: Världen utanför fönstret

Malmö Aviations lokala kampanj för Östersund blev Malmö Aviations nationella höstkampanj. För utanför fönstret finns ju mer än Jämtland om man flyger med Malmö Aviation.

Ska ett inkassobolag verkligen hjälpa unga att ta kontroll?

JA, säger Lindorff, ett av Sveriges ledande inkassoföretag. Det är dags att göra något åt det faktum att 40 000 unga vuxna i åldrarna 18–25 år har sammanlagt 1,2 miljarder i skuld hos kronofogden.

Åre Kapitalmarknadsdagar – business i snö

Åre Kapitalmarknadsdagar har vuxit i betydelse som nätverksplats för norra Sveriges affärsliv. Inramningen med skidåkning, seminarier och nätverksträffar på det spektakulära Copperhill i Åre har gjort evenemanget till en succé. Syre fick ännu en gång uppdraget att arbeta fram ett nytt tema.

Krokoms kommun: DNA för växtkraft

I samband med Krokoms arbete med sin kommunikationsplattform 2012 fick vi på Syre uppdraget att se över Krokoms visuella identitet. Arbetet omfattade allt från den grafiska profilen till en ny kommunwebb.